Wat leuk dat je een boekbespreking gaat houden! Op deze pagina vind je vragen met antwoorden en handige tips.

Waarom ben je boeken gaan schrijven?
Schrijven vind ik het allerleukste wat er is. Al toen ik naar de basisschool ging, schreef ik verhalen. Ik maakte thuis mijn eigen krant en schreef hele schriftjes vol. Die verhalen gingen op de een of andere manier bijna altijd over honden (het verhaal ‘Kersthond neemt wraak’ ligt nog steeds bij mijn ouders op de wc). Eigenlijk ben ik nooit gestopt met schrijven. Op een dag had ik zo’n lang verhaal geschreven dat het wel een boek had kunnen zijn. En dat werd het ook!

Hoe kom je op de ideeën voor je boeken?
Dat is elke keer verschillend. Het idee voor Spoorloos op de Droomplaneet kwam toen ik stond af te wassen. Het idee voor Het geheim van de YouTube-ster kreeg ik tijdens een etentje met vriendinnen. En omdat het me leuk leek om over een boomhut te schrijven, kwam De geheime boomhut van Noor en Mila tot leven. Het leuke is dat je op elk moment, en overal, ineens een idee kan krijgen en je vooraf niet weet dat het komt. Vaak krijg ik ideeën als ik bed lig en bijna in slaap val. Dan moet ik ze wel meteen opschrijven, anders ben ik het de volgende dag weer vergeten.

Wat is je lievelingsboek?
Ik lees graag over dingen die eigenlijk niet kunnen. Bijvoorbeeld de boeken over Narnia van C.S. Lewis, alles van Roald Dahl, Het oneindige verhaal… Maar het allerleukste vind ik de boeken van Harry Potter. Ik hoop nog steeds op een brief van Zweinstein.

Wat wilde je vroeger worden?
Heel veel! Ballerina leek me wel wat, en banketbakker. Ik wilde heel lang journalist worden, en actrice, en eigenlijk alles tegelijk. Maar ik wilde ook altijd schrijver worden, dus ik ben wel blij dat dat in ieder geval is uitgekomen.

Heb je huisdieren?
Ja, een heel lieve kat: Pipo. En vroeger had ik een hond, Max. Die heeft ook een rolletje in een van mijn boeken.

Wat is je lievelingsdier?
Ik ben dol op olifanten. Op alle dieren, eigenlijk. Ik vind het heel belangrijk dat alle dieren op de wereld een goed leven hebben. Daarom werk ik voor een dierenbeschermings-organisatie: World Animal Protection Nederland.

Wat is je lievelingseten?
Pizza natuurlijk. Lekker simpel, zonder poespas. Maar rijst met tofu, broccoli en cashewnoten zou ik ook dagelijks kunnen eten.

Welke studie heb je gedaan?
Ik heb Theater-, Film- en Televisiewetenschappen gestudeerd in Utrecht en daarna Journalistiek in Antwerpen. Ik ben gek op films en heb er ook veel over geschreven, bijvoorbeeld voor het Nederlands Film Festival. Mijn boeken zijn ook altijd een film in mijn hoofd. Het lijkt me heel leuk om scripts te schrijven voor films of televisie.

Laat het filmpje van Spoorloos op de Droomplaneet zien tijdens je presentatie

 

 

Lees dit interview over dromen, of dit interview over YouTube voor inspiratie

 

Wil je mij iets vragen? Je mag me altijd mailen op myronvdv@gmail.com